Geschiedenis

Achttien jaar terug hadden 3 personen van de huidige organisatie een idee om een Professionele Keepersdag van de Keeperstrainer van Ajax naar Apeldoorn te halen. Dit was een groot succes met vele deelnemers uit Apeldoorn en ver daar buiten. Alleen de kosten voor de organisatie om zoiets hierheen te halen en het inschrijfgeld voor de deelnemers waren zo hoog dat dit niet voor iedereen betaalbaar was.

Het vervolg

Toen raakten wij in contact in met Walter van de Beld (eigenaar van de toenmalige Sportshop Walter van de Beld het huidige 100% Voetbal) en hadden het hierover. Hij stelde toen voor om het uit te zoeken of het mogelijk was om zo’n dag op te zetten met een onafhankelijke organisatie-staf. Hij wilde zelf toen wel als hoofdsponsor toetreden. Wij zijn toen gestart met 3 deelnemende verenigingen (Apeldoornse-boys, Victoria-boys en C.S.V. Apeldoorn) maar al snel kwam ons te oren dat er vele keepers van andere verenigingen waren die ook graag hadden willen deelnemen.

Dus zijn wij gaan informeren bij clubs, keeperstrainers, keepers en ouders hoe het er bij de clubs voor stond betreffende de aandacht voor de keepers. Tot onze verbazing constateerden we dat er nog teveel keepers waren die geen speciale aandacht kregen en er waren zelfs clubs waar niet eens gespecialiseerde trainers voor de keepers waren. Samen kwamen we tot de conclusie dat dit niet eerlijk is tegenover de vele jongens en meiden die het keepersvak wilden leren. Wij hebben daarom besloten om samen een terugkerend evenement op te zetten dat betaalbaar moest worden voor iedereen, waarmee wij de keepers in Apeldoorn en omstreken in het zonnetje konden zetten en het belang van keepers konden laten inzien. De plannen waren er, nu moest het nog tot uitvoering komen.

Bij de eerste vergadering werden de voorwaarden voor een geschikte keepersdag opgesteld. De voorjaarsvakantie was het ideale moment in het jaar om de keepersdag te organiseren. De deelnemende keepers hebben vakantie en de betaalde voetbalclubs hadden ook geen wedstrijden te spelen. Het uitnodigen van gastkeepers was op dat moment, aan het eind van het seizoen perfect. En wat is er nu mooier dan het krijgen van uitleg van een keeper die je zondags op televisie kan zien?

Naast de gastkeeper is het natuurlijk van belang om een aantal leuke oefeningen vast te stellen. De keeperstrainers en 1e elftal keepers van genodigde clubs werden als begeleider op een groep gezet van maximaal 8 keepers zodat ze de maximale aandacht aan de keepers kunnen geven. Ze volgen deze dag een parcours met hun groepje waar verschillende oefeningen worden gedaan.

Dit idee werd met Walter van den Belt besproken en toen zijn we opzoek gegaan naar sponsors om dit mogelijk te maken. Vele bedrijven waren enthousiast en wilden een steentje bijdragen om dit plan te verwezenlijken. Zo was de basis voor een prachtig evenement geboren. Leuk is het om te zien hoe de dag groeide wat de belangstelling betreft. Wij hebben zelfs een maximum aantal deelnemers moeten instellen (100 stuks), Meerdere jaren hebben wij zelfs met een wachtlijst gewerkt die wij konden benaderen als er een deelnemer afhaakte.

Voor 3 jaar terug hebben wij gekozen om de jongste keepers (van 6 tot 8 jaar) ook iets aan te bieden. Het bleek dat namelijk een hele dag intensief trainen te zwaar voor hun was. Zo is het idee ontstaan om bij het middagprogramma een speciaal parcours te maken met oefeningen gericht op het feit dat vele het keepersvak aan het ontdekken zijn maar ook speciaal voor hun fysieke gestel. Dit wordt gedaan onder leiding van trainers die veel ervaring hebben met het trainen van kinderen in deze leeftijd-categorie.
Dit is in het kort de geschiedenis en elk jaar is het als organisatie weer een prachtig gezicht als je de deelnemers, trainers en ouders ziet genieten op zo’n dag. Ons doel als organisatie is de keepers de fijne kneepjes van het vak te leren en het voor iedereen betaalbaar te houden. Dit doel staat al 18 jaar als een huis.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de steun van vele sponsors. Leuk is het om te zien dat er nu nog 2 sponsors zijn die al vanaf het 1e jaar ons steunen. Inmiddels werken wij met een website en andere social media voor de promotie en om iets terug te kunnen doen na de sponsors toe. Zo blijven wij proberen steeds professioneler te worden, ook door de aanschaf van eigen materiaal voor de oefeningen.

co-sponsors
broekhuis
logo2-stadsring-consultancy_liggend_rgb
logo_lavadaplastics_450
logo_deheus-def
tvlconsultancy_staand_rgb
download-2
logo-de-beren-2022-1
images